Книга „Лечебните гъби в България“

Лечебните гъби в България е нова книга написана от Владимир Въжаров. Авторът запознава читателите с различни видове гъби, които се срещат в българската природа, както и такива, които не растат естествено в страната. За всяка гъба има описание на плодното тяло и информация къде може да бъде потърсена и намерена.

Лечебните качества са разгледани от две гледни точки. Първата е от научна гледна точка, където са цитирани проведени научни изследвания и техните постигнати резултати, включително и имената на изолирани съединения. Втората гледна точка описва традиционните методи за лечение прилагани в България и по света.

Употребата на някои видове, като например добре известната Червена мухоморка (Amanita muscaria), са представени и в исторически аспект.

Информацията в книгата е старателно проучена и са цитирани научни публикации, изследвания и литературни източници. Авторът споделя и своя опит в събиране, преработване и отглеждане на различни видове. Отделно от това, той предупреждава читателя за възможни опасности. В помощ на читателя е подготвен и речник, в който са обяснени много от медицинските термини споменати в текста. Книгата е съпроводена с богат и оригинален снимков материал.

Официална страница за книгата в интернет ще намерите тук. Книгата може да бъде потърсена в книжарниците и е с цена 35 лева.

1 comment to Книга „Лечебните гъби в България“

  • Денис

    Здравейте, можете ли да ме свържете с Владимир Въжаров или да ми кажете откъде мога да взема от предлаганите продукти!? Интересуват ме капките от мухоморка?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>